U zagrebačko pizzeriji O’Hara u ponedjeljak je održano drugo po redu Državno prvenstvo pizzaiola. U finalu su se natjecali pizzaioli koji su prošli tri regionalna kvalifikacijska natjecanja u Splitu, Osijeku i Prelogu. U velikom finalu, u kojemu su sudjelovala po trojica regionalnih pobjednika, deseti natjecatelj bio je prvi hrvatski državni prvak Romano Seferović iz vodnjanskog Buffala.
Pizzaioli su u 15 minuta trebali ispeći dvije pizze. Margherita je bila obvezna disciplina, a izbor druge pizze je bio slobodan. Žiri, u kojemu su bili Boris Ostojić, Miroslav Dolovčak, Ivan Vanjak i Zoran Lisjak, i tijesnom glasanju birao je pobjednika do zadnjeg trenutka. Pobjedu je na kraju odnio pizzaiolo koji je zadnji nastupio, Mirko Perić iz zagrebačkog Basta gourmet bara. Prema izvještaju organizatora, presudna je bila njegova pizza po slobodnom izboru, sa šparogama, pečenom bundevom, butom od jelena, samoniklim biljem, domaćim kozjim sirom aromatiziranim ružmarinom, mozzarellom i košaricom do grana padana s dehidriranom bundevom.
Suci su najviše bodova dodijelili kvaliteti tijesta, stupnju pečenja i znanju koje je pizzaiolo pokazao tijekom pripreme. Drugo mjesto osvojio je Darijan Katalinić iz zagrebačkog Chella, a treće mjesto izborio je Dejan Pušelj iz pizzerie Lipov Hlad iz Osijeka. Kao novi državni prvak, Perić će predstavljati Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima pizzaiola.
Državno prvenstvo pizzaiola organiziraju Udruga hrvatskih pizzaiola u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom, kao promociju profesije pizzaiola i promocije kvalitete pizza. Stoga je šteta da osim Seferovića među finalistima nije bilo pizzaiola najboljih hrvatskih pizzerija poput Kristine Halužan iz Publica ili pizzaiola Bokamorre i O’Hare.