U utorak popodne u Green Goldu predstavljena je nova gastronomska ponuda Mostova 2. Ona se temelji na austrijskim biocertifikatima, koji jamče da su su svi sastojci u pojedinim jelima organski uzgojeni. To vrijedi i za teletinu i janjetinu i piletinu, koju Mostovi 2 nabavljaju od malih OPG-a, s organskim certifikatima.
“Mostovi 2 tako postaju prvi bio mesni restoran u Zagrebu,” rekla je vlasnica Ružica Čerkez, koja je tom prigodom predstavila i holistički centar: restoran i holistički centar dio su jedinstvene platforme promoviranja zdravog lifestylea. Među ponuđenim jelima osobito su dobro izgledale tortilje s piletinom, teletina s lisnatim salatama i slane palačinke s chia sjemenkama.
Važno je napomenuti kako će, zasad, samo pojedina jela s menija Mostova 2 nositi bio-oznaku, no cilj je da s vremenom cijeli jelovnik postane certificiran. Jučer poslijepodne u Mostovima 2 točila su se vina Marina Markežića, istarskog veterana koji također inzistira na organskoj proizvodnji. Usput govoreći, Markežićeva malvazija Kabola iz 2015. godine zaista je iznimno dobro uspjela.
I dok se Mostovi 2 pretvaraju u restoran sa zdravom ali srčanom hranom, Mostovi 1 u Radničkoj pripremaju posve novi meni, koji predstavlja redizajnirani povratak njihovim korijenima: žestokoj, slasnoj i bogatoj kombinaciji regionalnih kuhinja, osobito bosanske i hercegovačke. Taj je recept prije pet godina Mostove promovirao među najpopularnije zagrebačke restorane.