Na prepunu terasu Dubravkinog puta u utorak navečer je jedva moglo ući. Vjerojatno svaki pripadnik zagrebačke gastro scene, a i dosta ljudi iz cijele Hrvatske, došli su na promociju knjige Croatia: The Cookbook koju u izdanju Školske knjige potpisuju chef Mate Janković i autorica fotografija Maja Danica Pećanić.
Croatia: The Cookbook osmišljena je kao kuharica koja predstavlja trenutno stanje hrvatske gastronomije i istodobno pokušava definirati što bi danas bila autentična hrvatska kuhinja, kroz recepte dvije generacije hrvatskih chefova.
Knjiga je nastajala gotovo dvije godine, i jučer je izišla iz tiska sa 40-tak chefova koji predstavljaju četiri svoja recepta u kojima istražuju tradicijske hrvatske tehnike, sastojke i jela. Knjiga izlazi na engleskom kao svojevrsna legitimacija hrvatske kuhinje, i na hrvatskom, kao generacijska kuharica čiji se recepti mogu pripremati kod kuće. Na efektnim fotografijama Marije Danice Pećanić predstavljeni su među ostalima recepti Zlatka Tomšića, Hrvoja Zirojevića, Gorana Kočiša, Ante Udovičića, Damira Modrušana, Priske Thuring, Andreja Barbierija i drugih.