ProWein u Düsseldorfu, s više 7000 izlagača, jedan je od najvažnijih vinskih sajmova na svijetu. Na ovogodišnjem ProWeinu hrvatski vinari nastupaju na dva odvojena prostora. Kako smo već bili objavili, Vinistra se odlučila za samostalni dolazak na ProWein, dok Hrvatska gospodarska komora pod krovnim brendom Vina Croatia, organizira nastup šesnaest izlagača iz kontinentalne Hrvatske i Dalmacije.
Riječ je o desetom sudjelovanju Hrvatske na ProWeinu u organizaciji HGK. Pod egidom Vina Croatia na Proweinu će izlagati i članovi udruge Graševina Croatica. Hrvatske će graševine predstavljati vinarije Galić, Krauthaker, Belje, Kutjevo, Iločki podrumi, Orahovica i Osilovac (Feravino). Graševina Croatica na ovogogodišnjem će ProWeinu održati i posebnu majstorsku radionicu pod naslovom Graševina, The Great White Wine of Croatia. Na masterclassu koji se priređuje 20. ožujka u 15 sati bit će predstavljeni različiti stilovi graševine, od pjenušaca, preko mladih suhih vina do odležanih suhih graševina i vina visokih predikata. Majstorsku radionicu graševine na Proweinu vodit će Ivan Barbić, jedini hrvatski Master of Wine, što cijelom masterclassu daje dodatnu notu ozbiljnosti i ambicije.