Tibor Valinčić dobio je stipendiju za učenje restoranskog menadžmenta u Baskijskom kulinarskom centru, Nikolina Putica dobila je stipendiju za kulinarske vještine u Baskijskom kulinarskom institutu. Marina Levak, koja trenutno radi na bezglutenskom programu zagrebačkog Vinceka, dobila je stipendiju za slastičarstvo na pariškom Le Cordon Bleu.
Tako troje talentiranih i mladih ljudi odlazi na školovanje u najbolje svjetske obrazovne institucije, da bi se vratili raditi u Hrvatskoj.
Fondacija Budi Foodie, koja je dio Chef’s Stagea, već je prve godine postojanja opravdala pa i nadmašila svoju svrhu. Naime, bilo je zamišljeno da se prve godine dodijeli samo jedna stipendija.
No, kako je Coca Cola Hrvatska, strateški partner Budi Foodie, očito povećala proračun za ovu esencijalno važnu inicijativu, sve troje finalista dobilo je stipendije. Logično je da su se neki od njih rasplakali na pozornici; i mi u publici bili smo dirnuti.
Budi Foodie, potpuno privatna inicijativa jednog velikog chefa i jedne moćne globalne kompanije, već je prve godine postojanja učinio nešto najvažnije u procesu obrazovanja novih profesionalaca za hrvatsku restoransku industriju. Država, naravno, nije učinila ništa slično.