Janjeća koljenica u umaku od rajčica, jogurta i začina za curry, jedan je od klasika punjabske kuhinje. Ovo potencijalno briljantno jelo prvi smo put probali prije petnaestak godina u londonskom Tamarindu, prvom europskom indijskom restoranu s Michelinovom zvjezdicom. Meso je doslovno otpadalo s malih koljenica, topilo se u ustima, a umak je mirisao po cvijeću i toplim zimskim začinima, bez sgresivnosti uobičajene za mnoge indijske kuhinje.
[adsense_content_v2]
Stoga nas je jako razveselilo kad smo u izlogu indijskog bistroa Namaste, vrlo nedavno otvorenog na početku Preradovićeve ulice, vidjeli i janjeću koljenicu, sasvim sigurno najkompleksnije jelo u Namasteovoj ponudi za dostavu. Janjeća koljenica u umaku košta 95 kuna, što je ujedno i najviša cijena u Namasteovim takeaway meniju. Dostavni jelovnik novog Namastea oslanja se na klasične formate poput korme, biryanija i kebaba, uz nekoliko vegetarijanskih opcija tipičnih za Namaste. Riječ je o jednom od zanimljivijih dostavnih menija u Zagrebu.