Kad šetamo Rovinjom, Dubrovnikom ili Splitom, da ne govorimo o manje naprednim turističkim mjestima, prilično nas živciraju uvijek iste konfekcijske gostionice, loši kafići, grozne slastičarne, trećerazredne pizzerije i najgore pekarnice na svijetu. Pa smo odlučili narisati nacrt naše idealne rive na moru, na kojoj su se smjestil skoro svin ugostiteljski žanrovi, u svim rangovima cijena. Evo kako bi to izgledalo u idealnom svijetu.
- Slastičarnica s modernim verzijama tradicionalnih hrvatskih kolača (Petra Jelenić)
- Zalogajnica s plavom ribom (Marinada)
- Oyster and Champagne Bar (Esplanada ili Pod zidom)
- Pekarnica (Korica)
- Sushi bar s jadranskom ribom i rakovima ( Tekka, Time ili Takenoko)
- Vrhunska pizzeria (O’Hara, Karijola ili splitska Basta)
- Moderni bistro (Ab Ovo)
- Klasični bistro (Mali bar)
- Cocktail bar (Dežman ili Aperitivo)
- Burger Bar (Burgeraj)
- Riblji bistro (Zijavica)’
- Klasični riblji restoran (Cigale)
- Fine dining riblji restoran (Plavi podrum)
- Roštilj (Lanterna)
- Zanatski sladoled (Orijent)
- Steakhouse (Mano)
- Progresivna konoba (Batelina)
- Jeftina riblja konoba (Kamenice)
- Kafić (Bueno, Cogito)
- Wine Bar (Pupitres, Vivat)
Duboko smo uvjereni da bi se na Rivi s ovakvim ili sličnim sadržajem jelo i pilo do pred zoru, i da bi takva riva postala jedna od najvećih hrvatskih i mediteranskih turističko gastronomskih atrakcija.