Sparovi proizvodi s oznakom premium katkad znaju biti jako dobri. Recimo, filei tune i skuše spadaju među najbolje konzervirane ribe na hrvatskom trŽištu, a grisini i krušne pločice s bučinim sjemenkama i rajčicama mogu se prodavati i u ozbiljnijim delikatesnim trgovinama. Pa smo u dobroj vjeri kupili teglicu Sparove Premium paštete s jadranskim kozicama.
Koja je, nažalost, katastrofalna. Čim smo je probali preplavili su na okus i gustoća tupo slatkastog škroba. Sparova pašteta s kozicama uopće ne podsjeća na kozice nego u najboljem slučaju na umjetni, gumasti pire krumpir aromatiziran nekom neutralnim ribom. Što, uostalom, lijepo piše na etiketi. Sparova pašteta od jadranskih kozica sastoji se od 18 posto kozica, 47 posto neidentificirane bijele ribe (možda sirota tilapija) i od krumpirovih pahuljica. Krumpirove pahuljice su onaj grozan proizvod globalne prehrambene industrije od kojeg se ukuhavaju brda umjetnog pire krumpira u studentskim i tvorničkim kantinama, i koji puni škrobom i nepotrebnim kalorijama sve moguće industrijske paštete, namaze i sličnu hranu koju treba izbjegavati.’ A Sparova Premium pašteta s jadranskim kozicama, koja košta oko 22 kune, popela se na sam vrh robe u supermarketima koju ćemo ubuduće izbjegavati iz velike daljine.