Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NJEMAČKI ZIMSKI TEST U Bavarskoj ceste više ne posipaju solju nego vodom od krastavaca

bavarska-pickles

Iako zimi ne razmišljamo puno o posipanju cesta solju, efikasnom načinu borbe protiv poledice, činjenica je da je ta metoda vrlo skupa i jako loša za okoliš. Tražeći alternativu, Bavarsko Ministarstvo za stanovanje, gradnju i promet pokrenulo je pilot projekt s kojim bi mogi mogli potrošiti 700 tona soli manje i 4,9 milijuna litara vode manje svake godine, objavio je RTL.

Umjesto da ih posipaju solju, ceste špricaju vodom od krastavaca. Centar projekta je grad Dingolfing, gdje cestarska služba koristi nusproizvod tvornice kiselih kratavaca Develey. Voda od krastavaca koja sadrži sol, u posebnom se pogonu čisti i cestarima stiže u formi salamure.  Navodno vrlo efiasno sprečava zaleđivanje, a posredna korist reciklaže tekućine koja bi se inače bacila u kanalizaciju bit će smanjenje troškova pročišćavanja otpadnih voda,

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

NJEMAČKI ZIMSKI TEST U Bavarskoj ceste više ne posipaju solju nego vodom od krastavaca

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min