Jedna od rijetkih dobrih stvari po kojima ćemo pamtiti ovaj pandemijski Božić bit će panettone. U Hrvatskoj smo konačno dobili izbor dobrog zanatskog, svježeg panettonea. Nakon Bread Cluba i Kroštule koja je rasprodala već nekoliko tura svojih izvrsnih panettonea pečenih s puno strasti, svoj je božični panettone predstavio i Noel, jedini zagrebački Michelinov restoran.
[adsense_content_v2]
Noel ima razloga za ponos. Njihov je panettone elegantan i lijepo oblikovan s velikom kapom baš kako treba, kad se razreže obavije vas oblakom mirisa maslaca i vanilije. Noelov panettone nema prevelike rupe kakve su sada očito u modi, klasičan je, lagan i sočan, ravnomjerno pečen što s panettoneom nije lako, i kida se u pravilnim nitima.
Detalj koji Noelov panettone čini posebnim su kandirane korice mandarine koje raspjevaju okuse, kandirane brusnice i šljive i aroma koja podsjeća na cvijet naranče.
Chef Bruno Vokal i njegov tim mogli su si pojednostaviti život i ispeći panettone bez glazure, bio bi jednako dobar i raskošan, ali u Noelu ni u čemu ne priznaju lakši put, pa jedini hrvatski panettone sa zvjezdicom dolazi s ukusnom pravilnom šećernom glazurom koja zaokružuje cijelu priču.
Kad ga zagrizete, i kad se spoje se bogato meko tijesto, korica mandarine, kandirane bobice i hrskava slatka glazura, više se nema što dodati, osim čaše nekog slađeg prosecca ili šampanjca poput Moët Ice Imperiala. Noelov ovogodišnji panettone jedna je od najboljih slastica dosad izišlih iz njihove kuhinje.