Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Noma je u petak poslužila onu svoju zadnju večeru, evo kako je bilo

noma-g

Kultni kopenhaški restoran chefa Renea Redzepija u petak je izbacio svoju zadnju večeru. Noma se zatvara, tim ide u Tulum u Meksiko gdje otvaraju pop-up u džungli od 12. travnja do 28. svibnja, a onda se vraćaju u novi prostor u Kopenhagenu, koji bi trebao biti nešto između eksperimentalnog biodinamičkog vrta i restorana u kojemu će se, kao i uvijek u Nomi, posluživati “hrana s osjećajem za vrijeme i mjesto”. Rezervacije za zadnju večeru u Nomi razgrabljene su prije više mjeseci, objavljene su stotine članaka sa sjećanjima na Nomu i predviđanjima budućeg razvoja Redzepijevih ideja. Evo kako je službeno zaključio svoju briljantnu fazu u Nomi (Instagram fotografije pokazuju još neka jela koja je poslužio zadnje večeri)

  • Topla juha od moroške (nordijske kupine)
  • Sezonska jabuka
  • Svježa tanko narezana jakovska kapiac
  • Jesenski tanjur
  • Pita od rotkve
  • Prirodno fermentirani kruh od pšenice i ljuštenog ječma iz Ølanda
  • Kamenice i izdanci brokule iz Limskog fjorda
  • Morski ježinac sa zeljem
  • Škamp, luk u lavanda
  • Muškatna tikva s ječmom
  • Parena rakovica i umak od fermentiranog žumanjca
  • Spaljeno povrće s pastom od jakovskih kapica
  • Pečena koštana srž
  • Desert od krumpira i šljiva
  • Sladoled od kupinova drva i pečene kukute
  • Mahovina u bijeloj čokoladi
  • Čokolada punjena raženom kašom

 https://www.instagram.com/p/BQ6L1qyAM2t/?taken-by=thegordinier
https://www.instagram.com/nomacph/
ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Noma je u petak poslužila onu svoju zadnju večeru, evo kako je bilo

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min