Nakon uspješnog sedmotjednog pop-upa u Mexicu, chef Rene Redzepi s timom vratio se u Kopenhagen, pripremiti otvorenje svog restorana Noma na novoj lokaciji (u staroj Nomi sada je restoran Barr chefa Thorstena Schmidta, a dio ekipe otvorio je pop-up ispod jednog mosta u Kopenhagenu). Radovi na novoj Nomi 2.0 očekivano kasne, pa Redzepijev tim koristi vrijeme za foraging, potragu za novim divljim biljem i namirnicama na kojima će temeljiti menije. Redzepi je nedavno lansirao i aplikaciju Vild Mad koja korisnike vodi kroz jestivo divlje bilje u kraju u kojem se nalaze i daje ideje kako kuhati s njim. Kao i obično, svaki put kad u prirodi pronađe nešto zanimljivo, Redzepi s dječjim entuzijazmom (i dobrim osjećajem za samopromociju) o tome preko Instagrama i Twittera obavijesti svijet, pa tako u realnom vremenu možemo pratiti kako se razvija inspiracija za Nomu 2.o. Sudeći po novim objavama s farmi, ribnjaka, šuma i livada po cijeloj sjevernoj Europi, Noma 2.0 će početi s dosta zanimljivim idejama. Evo što bi se u njoj moglo kuhati.
Eight varieties of gooseberries pic.twitter.com/BsHftzeObS
— Rene Redzepi (@ReneRedzepiNoma) July 26, 2017
More cool farmers we're visiting in preparation for noma2.0 pic.twitter.com/86FFWlU3We
— Rene Redzepi (@ReneRedzepiNoma) July 18, 2017
Sea urchin pic.twitter.com/iWiUNIae3i
— Rene Redzepi (@ReneRedzepiNoma) July 16, 2017
We went to the Isle of Bornholm to look for ingredients #noma2.0 pic.twitter.com/R5Cmo8ilNa
— Rene Redzepi (@ReneRedzepiNoma) July 24, 2017
Food that shine like jewels: seven varieties of currants pic.twitter.com/Kwv58CfjQB
— Rene Redzepi (@ReneRedzepiNoma) July 21, 2017
Nine (old) varieties of strawberries – they taste quite different to one another. The tiny white one was beyond words #nomacph pic.twitter.com/7rLHSauJsr
— Rene Redzepi (@ReneRedzepiNoma) July 19, 2017