Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NOVA LISTA Devet najvažnijih restoranskih otvaranja u Zagrebu unatrag tri mjeseca

boogie-lab

Zagrebačka restoranska scena snažno je i dinamično ušla u novu godinu. Od blagdana do danas u glavnom se gradu otvorilo mnogo novih restorana, bistroa i barova. Pojedina se veća otvorenja, poput steakhousea u Novom Zagrebu očekuju do ljeta, a neka od najvažnijih, poput Le Kolača, već za Uskrs. Pojedini novi projekti, poput Sala, originalni su i dubinski inovativni, pa daju dodatni vrijednost zagrebačkoj ugostiteljskoj pozornici. Evo liste najvažnijih zagrebačkih otvorenja unatrag tri mjeseca.

1. Salo, Opatovina

salo-prostor

Salo je jedinstvena kombinacije delikatesne pekarnice i bistroa, s vrhunskim proizvodima, koji odražavaju čvrsta uvjerenja vlasnika o karakteru prave, minimalno procesirane lokalne hrane. Salo je najmoderniji ugostiteljski koncept u Zagrebu.

2. Bekal, Kostelska

Bekal Marka Turkovića i Tvrtka Šakote gastronomski je bistro posvećen otvorenoj vatri. Sve što smo dosad probali vrlo je dobro do izvrsno. A janjad na ražnju i tuste posavske guske tek dolaze.

3. Boogie Lab, Ulica kneza Borne

boogie-lab-pekarnica

Boogie Lab je oveća tvornica kruha potpuno otvorena prema ulici, s restoranom, barom i trgovinom u kojoj se kruh prodaje. Riječ je, opet, o iznimno modernom, atraktivnom konceptu, na izvrsnoj lokaciji u Parku kneževa, preko puta igrališta Križanićeve gimnazije.

4. Matsu, Domobranska

matsu-sala

Matsu je moderno uređeni azijski restoran, koji bi u idućih godinu dana trebao prerasti u lanac. Matsu ima vrlo dobar sushi no apsolutni je favorit losos Teriyaki. Od otvorenja 9. veljače do jučer, Matsu je prodao preko 600 steakova lososa. Idući Matsu otvara se u Buzinu.

5. Wine & Friends, Vrbani

wine-friends-g

Vinski bar na Vrbanima, naslonjen na vinoteku, Lu Ma Ekskluziv otvorio se pred Božić i od tada se ne prazni. U zadnje su vrijeme osobito popularna gostovanja uglednih vinarija srijedom navečer. Večeras u Vrbane dolazi popularna istarska kuća Poletti.

6. Wirtshaus, Gračani

wirtshaus

Mali, zaigrano uređeni austrijski restoran blizu žičare u samo je mjesec dana postao jedan od najpopularnijih u Zagrebu. Tafelspitz, bečki i Kaiserschmarrn pokazali su se dobrim receptom za trenutni uspjeh.

7. Chopstix, Kniferova

chopstix

U novom azijskom restoranu blizu Muzeja suvremene umjetnosti još nismo stigli ni ručati ni večerati. No, naši vanjski suradnici kažu da je Chopstix neočekivano profesionalno korektan.

VAŽNA OTVORENJA U NISKOM STARTU

1. Le Kolač, Branimirova

Pastry chef Robert Hromalić trebao bi oko Uskrsa otvoriti veliki lokal u Parku kneževa. koji neće biti samo slastičarna. Le Kolač bi mogao drastično promijeniti restoranski profil dijela Branimirove, u kojem zasad nema ničeg zanimljivog,, osim hotela Canopy Hilton.

2. Točkica, Maceljska

Uspješni kvartovski ugostitelj Leon Haraminčić (Landsky, Kvart) i renomirani chef konzultant Mario Čepek udružili su na projektu comfort food susjedskog restorana oslonjenog na tradicijske recepte.  

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

NOVA LISTA Devet najvažnijih restoranskih otvaranja u Zagrebu unatrag tri mjeseca

by Kult Plave Kamenice time to read: 2 min