Maredo na Trešnjevci, preko puta Cibone, stara je zagrebačka restoranska adresa najpoznatija po golemim porcijama konvencionalnih jela s roštilja. Maredo se ovog ljeta zatvorio ali ne zato da bi se uljepšao i osuvremenio, nego zato da bi se strateški promijenio. Novi Maredo, koji ovaj tjedan prolazi kroz fazu soft openinga, dramatično drukčije izgleda od starog Mareda. A hrana je još impresivnija od dizajna.
Ambijentalno govoreći, Maredo više nije dugački tamni klaustrofobični tunel bez prozora, nego veliki, svijetli, prozračni prostor s visokim staklenim krovom, dugim barom, modernim namještajem i nekoliko soba za private dining.
Gastronomski govoreći, El Torov chef Mario Mihelj (El Toro i Maredo pripadaju istoj restoranskoj grupi) oblikovao je najambiciozniji roštiljski meni koji smo dosad vidjeli u Zagrebu. Gospodin Mihelj predsjeda nad četiri različite vrste roštilja, a zadimljeni patlidžani na humusu, koje smo sinoć probali nadilaze bilo kakve dosadašnje zagrebačke roštiljske kriterije. Janjeći kotleti i dvadesetak dana odležani tomahawk ne zaostaju.
Vinska je lista ekstenzivna, s best of selekcijom hrvatskih vina, dobrih godišta Perignona i Cristala i širokim izborom ozbiljnih francuskih, talijanskih i španjolskih buteljki. Maredo prima rezervacije od utorka 27. rujna.