Ugostiteljsko-turistička škola iz Osijeka dobila je šest nastavnika i mentora s iskustvom pariške kulinarske škole Cordon Bleu. Dvoje nastavnika kuharstva, mentor učinka u Hotelu Osijek i dvije nastavnice slastičarstva iz partnerske Srednje strukovne škole Vinkovci završili su sedmotjedno usavršavanje na Cordon Bleu, kako bi kao prvi mentorski tim u regiji mogli započeti edukacije za kolege, nove nastavnke planove i programe i koristiti znanja u nastavi s učenicima.
Ovaj vrijedan potez, prvi ove vrste u sistemu hrvatskih ugostiteljskih škola, dio je šireg plana uspostave Regionalnog centra kompetentnosti koji Ugostiteljsko-turistička škola iz Osijeka otvara u sklopu EU projekta VirtuOS, potpuno financiranog iz EU fondova i hrvatskog proračuna.
Usavršavanje na Cordon Bleu odradili su Nastavnici Ivan Kelava i Damir Abramić iz osiječke ugostiteljske škole, Robert Batras iz Hotela Osijek, nastavnik mentor Saša Bešlić i nastavnice slastičarstva Ružica Šošić i Dunja Čuljak iz vinkovačke strukovne škole. “Uspostavom regionalnog centra kompetentnosti unaprijedit će se strukovno obrazovanje u sektoru turizma i ugostiteljstva, i upravo su edukacije i usavršavanja nastavnika i mentora kod poslodavaca temelj kvalitetnog obrazovanja i promocije strukovnih zanimanja. Naši nastavnici i mentori će novostečena znanja i iskustva iz Pariza prenositi dalje svojim kolegama, koristiti ih u nastavi s učenicima, ali i u izradi novih nastavnih planova i programa,” kažu u Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljske škole Osijek.