Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

O TEMPORA, O MORES Pingvin, najstariji zagrebački sendvič bar, počeo je prodavati fiš paprikaš, juhu od buče i palačinke s Nutellom.

pingvin

Pingvin u Teslinoj osnovan je 1987.godine. Pokrenuo ga je veliki Albert Papo, jedan od najvažnijih hrvatskih ugostitelja uopće, u javnosti poznat kao dugogodišnji suvlasnik Saloona, vlasnik Hard Rock Cafea i utemeljitelj Bulldoga.

Pingvin se s pravom voli nazivati prvim street food lokalom u Zagrebu: njihovim su se sendvičima s pršutom, kuhanom šunkom ili salatom od tune hranile generacije ljudi koji su dane i noći provodili u strogom centru Zagreba.

pingvin-fis

Pingvin se, naravno, morao mijenjati pa je s vremenom uveo roštilj, burgere i kobasice; prije tri godine lansirali su adventski sendvič s buncekom, po receptu Tomice Špičeka. Što je sve bilo u redu, jer je riječ o hrani od koje se oduvijek rade sednviči ili sama jest sendvič: burger je sendvič po definiciji, kao i kobasice u pecivu.

Ove je zime, međutim, Pingvin počeo prodavati kuhana jela. Danas smo tako vidjeli reklamu za fiš paprikaš i za juhu od buče.  E sada, kakve veze ta dva jela imaju sa sendvič barom? Baš nikakve. Razumijemo da sadašnji vlasnici Pingvina po svaku cijenu žele podići promet, ali čini se da ne razumiju da takvim potezima riskiraju identitet legendarnog sendvič bara, koji upravo navršava 35 godina.

Lokal koji prodaje sve i svašta, i koji nema žanrovski identitet, često završi kao lokal koji ne prodaje ništa. Osim fiš paprikaša, Pingvin sada nudi i nekoliko verzija palačinki.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

O TEMPORA, O MORES Pingvin, najstariji zagrebački sendvič bar, počeo je prodavati fiš paprikaš, juhu od buče i palačinke s Nutellom.

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min