“A zašto i mi ne bi dobili Michelina?”, govorio je Velimir Korak na lijepoj terasi lošinjske Alhambre prošlog petka, dok smo kušali njegov prvi pjenušac brut nature, napravljen od po pedeset posto chardonnaya i crnog pinota. Obitelj Korak, naime, na svom imanju na Plešivici upravo gradi restoran. I taj će restoran biti ozbiljno ambiciozno postavljen: mjesto chefa preuzet će Velimirov sin Bernard koji trenutno kuha u Dubravkinom putu, kod sjajne Priske Thuring. A Korakova je ambicija logična: jedan od već dugo godina vodećih hrvatskih vinara , kad se već upušta u složeni projekt izgradnje novog restorana, mora težiti vrhunskim dosezima. Kod Korakovih se uvijek dobro jelo.
Gospođa Mirjana postala je omiljena u zagrebačkim gurmanskim krugovima zbog jedostavne ali zaista slasne hrane, u kojoj se po lijepom vremenu moglo uživati doslovno par metara od vinograda rizlinga. No, ondje se ručalo samo po najavi: nije se radilo o pravom restoranu. Budući da Plešivica, vrhunsko i pitoreskno vinogorje udaljeno pola sata od centra Zagreba, zapravo nema ni jedan restoran dostojan renomea lokalnih vina, sasvim je logično što je obitelj Korak svoj povremeni mali posao odlučila pretvoriti u ozbiljan restoran, koji bi se trebao otvoriti 2018. godine.