Marko Turković napustio je Boškinac tridesetak i nešto dana nakon što je ondje debitirao: novaljski nositelj Michelinove zvjezdice otvorio se 14. veljače. Ne ulazeći u razloge njegova odlaska, riječ je o lošem potezu i za Turkovića i za Boškinac. Kad je riječ o Turkoviću, za renome ni jednog chefa nije dobro kad tako brzo mijenja restorane.
Posao od mjesec dana kuhanja za goste naprosto ne postoji i stvara dojam profesionalne nestabilnosti. Kad se, pak, radi o Boškincu, zaista nije dobro što je ozbiljan hotel s Michelinovim restoranom izgubio dva glavna chefa u šest mjeseci. Od Michelinovih se restorana očekuje kontinuitet kvalitete koji stvara povjerenje, a ne mijenanje chefova ritmom promjene nogometnih trenera. Nadalje, tko će sada kuhati prilično kompliciran Turkovićev meni, koji smo probali prije par tjedana? I za Turkovića i za Boškinac bilo bi puno bolje da se ovaj incident nije dogodio.