Nedavno smo na društvenim mrežama naišli na neobičnu objavu chefa Davida Skoke. “Da sutra umrem miran sam jer znam da svijet ostaje u sigurnim rukama,” napisao je otprilike Skoko kraj linka Mladi ribar. Sadržaj iza linka nemalo nas je iznenadio.
U desetak YouTube videa na profilu Mladi ribar, dječak, osnovnoškolac, objašnjava kako pripremiti ješku za ribu, kako očistiti ugora i napraviti brudet, kako ispeći brancina u soli, šampjera u pećnici, kako pripremiti osliće na više načina…u novija dva videa prelazi na meso, pokazujući pripremu telećih rebrica i svinjetine.
Ovaj nježni dječak ozbiljno priča o ribi i propisno kuha, s puno znanja o detaljma. Za razliku od onoga sa čim se susrećemo u pojedinim restoranima, Mladi ribar zna da se krumpir obavezno mora prokuhati prije nego se zapeče s ribom, da se brancinu ne smiju skidati ljuske prije nego se prekrije korom od soli i da treba paziti da sol ne uđe u utrobu, da žuti luk ne ide u baš svaki recept nego se ponekad koriste ljutika, mladi luk i slično. Naši pokušaji da kontaktiramo dječaka ili administratore profila i doznamo više o njemu još nisu dali rezultata. U međuvremenu, pogledajte Mladog ribara u akciji.