Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovaj restoran u Venetu poslužuje frigani zrak

feva-zrak

Restoran Feva u Castelfranco Venetu na sjeveru Italije, jedan je od mnogih fine dining restorana s jednom Michelinovom zvjezdicom koji se trude nuditi progresivnu kuhinju punu sferifikacija, pjenica i atraktivnih prezentacija.

No, restoran chefa Nicole Dinata, u čijoj se kuhinji jako vide utjecaji njegovih mentora Ferrana Adrie i Granta Achatza, ovog je tjedna privukao posebnu pažnju na internetu, zahvaljujući jednom jelu s njihova osmosljednog tasting menija.

Dinato u Fevi, naime, prodaje Frigani zrak. Eterično jelo od pržene tapioke koje se poslužuje na oblaku šećerne vune, s majonezom na bazi soje s crnim sezamom i kombu algom. Restoran Feva ima samo 30 mjesta i smješten je u prastarom bivšem samostanu. Chef Dinato član je neprofitne udruge CuSvi koja se bavi istraživanjem i razvojem hrane, proučavanjem sastojaka, tehnika i kultura talijanske kuhinje. Meni u Fevi košta oko 80 eura bez pairinga vina.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Ovaj restoran u Venetu poslužuje frigani zrak

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min