U subotu se u Preradovićevoj j ulici u prostorima bivšeg Garden Kitchen&Bara, otvorio Soho Bar&Kitchen. Danas smo ondje svratili na pivo, pa smo naišli na Petra Kneževića, barmena veterana koji vodi Soho. Gospodin Knežević, koji je petnaestak godina proveo u inozemstvu a zadnje četiri u Johannu Francku, pričao nam je o konceptu novog lokala.
Soho će, dakle, nuditi doručke, cijenom široko dostupna jela za ručak i finger food za večeru. Chef je Tomislav Škunca Škuf, koji je radio u nekoliko poznatih zagrebačkih restorana. Kuhinja još ne radi. Hrana će se početi posluživati za dva ili tri tjedna, a kuhanje bi se trebalo temeljiti na svježoj robi s tržnice.
Karta pića također je u rudimentarnom stanju. Nedostaje lista koktela koju izrađuje sam Knežević, pasionirani ljubitelj ginova koji je pokrenuo prvi hrvatski Instagram profil posvećen Gin&Tonicu @pk_gintonic_croatia. Na listi u Sohou su, naravno, najpoznatiji hrvatski craft ginovi, dok se pivska karta bazira se na etiketama Garden Breweryja.
Soho će jednom tjedno imati DJ-a, organizirat će pub kvizove, a vikendom će raditi do dva ujutro. Gospodin Knežević kaže kako bi želio da se Sohovi gosti osjećaju kao u dnevnom boravku, što zvuči lijepo. Međutim, prostor u kojem se Soho nalazi kao da je uklet.
Moramo podsjetiti da su ondje unatrag četiri godine propala četiri lokala, premda je riječ o strogom centru Zagreba. Vidjet ćemo hoće li Soho Bar&Kitchen skinuti kletvu s Preradovićeve 12.
Foto/Botanica FB