Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

POČINJE GASTRONOMSKA SEZONA NA MORU Daniela Kramarić u petak otvara Plavi podrum

plavi-podrum-terasa

U petak se otvaraju dva velika restorana na moru. Paški Boškinac, s ovogodišnjom Michelinovom zvjezdicom, prije petnaestak je dana najavio da će otvoriti 15. svibnja, a isti je datum ovaj petak izabrala i Daniela Kramarić, vlasnica Plavog podruma.

Ovaj vikend počinje, dakle, gastronomska sezona na moru (u Opatiji radi i Navis, koji je krenuo 11. svibnja). Preduvjet za otvaranje ozbiljnih restorana na moru bilo je, naravno , ukidanje e-propusnica. Gospođa Kramarić rekla nam je prije nekoliko tjedana kako nema smisla raditi dok se u cijeloj zemlji ne uspostavi sloboda kretanja.

Plavi podrum uspio je tijekom lockdowna zadržati sva radna mjesta. Dok je restoran bio zatvoren, tim Plavog podruma pripremao je promjene u jelovniku, no jasno je da će jedan do najboljih hrvatskih restorana svoju ponudu i dalje temeljiti na provorazrednim svježim sezonskim sastojcima, osobito ribama i rakovima.

Plavi podrum ima dovoljno veliku terasu da bi mogao primiti puno gostiju uz razmak stolova od metar i pol. U Opatiji bi u subotu i nedjelju trebalo biti oko 23 stupnja, što znači da je došlo vrijeme za ručak ili večeru uz more.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

POČINJE GASTRONOMSKA SEZONA NA MORU Daniela Kramarić u petak otvara Plavi podrum

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min