Profesionalci su izabrali. U trećem izboru Kulta Plave Kamenice za Restoran godine 2018. sudjelovalo je više od četrdeset profesionalaca iz domaće restoranske industrije. Riječ je o kuharima, vlasnicima, restoranskim I hotelskim menadžerima i novinarima. Pravila su ista od početka provođenja ovog Izbora. Svatko može glasovati za pet restorana, s kojima nije vlasnički ili poslovno povezan. Prvo mjesto donosi deset, drugo osam, treće šest, četvrto četiri i peto dva boda. Glasovanje je završilo u nedjelju 9. prosinca u podne, a Kult Plave Kamenice od danas objavljuje tablicu deset najboljih hrvatskih restorana, od desetog do prvog mjesta. Od sutra počinjemo objavljivati rezultate izbora za Chefa godine 2018, a od preksutra rezultate izbora za Vino godine.
U našem ovogodišnjem izboru Esplanadin fine dining restoran osvojio je deseto mjesto. Njegova chefica Ana Grgić u izboru za Chefa godine 2018 prošla je bitno bolje. Zinfandel’s je restoran s najljepšom blagovaonicom u Zagrebu i jednom od najspektakularnijih u cijeloj Hrvatskoj. Zinfandelov kasni art deco akademski je primjer interijera klasičnih fine dining restorana u hotelima palačama. Jelovnik je moderan (u Engleskoj bi kuhanje Ane Grgić nazvali modern European), s puno finih detalja, s vrhunskim sastojcima poput škampa, jastoga, tartufa, gusjih jetara i wagyua, te s ponekim dobrodošlim zaokretima prema staroj haute cuisine , kao što je to bio poseban meni s flambiranim jelima. Gospoda Grgić kuha mekano i maštovito, a njena su jela podjednako tehnički precizna i puna razigranih, hedonističkih okusa i tekstura,
Posluga u Zinfandelu redovito je prvorazredna, kao što i treba biti u najboljem hrvatskom hotelu, dok vinska lista, nažalost, nije u skladu sa suvremenim trendovima u svijetu vina, premda je ambicioznija nego prije dvije ili tri godine. Zinfandel je, u svakom slučaju, jedan od najjačih kandidata za prvu zagrebačku Michelinovu zvjezdicu.