Malezijska slastičarska reprezentacija osvojila je zlato na 30. Svjetskom slastičarskom Kupu 2019. održanog prije pet dana u okviru jednog od najvećih svjetskih gastro-ugostiteljskih sajmova, Sirha u Lyonu. One godine natjecao se 21 tim iz cijeloga svijeta. Riječ je o najprestižnijem slastičarskom natjecanju na svijetu. Timovi sastavljeni od po troje slastičara imali su 10 sati da naprave slijedeće:
Pobijedili su Wei Loon Tan, Otto Tay i Ming Ai Loi, slastičari iz Malezije koji su pehar preuzeli od lanjskih pobjednika Francuza. Drugo mjesto osvojio je japanski tim Fumiaki Ito, Mirai Nishiyama i Ryohei Oguma, a treće Talijani Lorenzo Puca, Maria Cortinovis i Andrea Restuccia. Prvi put u povijesti ovog natjecanja u finalu se od najtecatelja tražilo da naprave veganske slastice, bez maslaca i vrhnja. Žiri je, da bi poslao poruku o važnosti biološke raznolikosti, posebno očuvanja pčela, kao obavezan sastojak u nekoliko deserata stavio med. Pogledajte spektakularne pobjedničke deserte.