U utorak oko četri popodne, dok se nad Zagrebom slijevao pljusak, naručili smo probni ručak iz Soi Fusiona, azijskog restorana koji radi u popularnom hostelu Swanky u Ilici. Odlučili smo se za Soi Fusion, među ostalim i zato što nam se prošlog tjedna jedan čitatelj požalio da je Soi Fusionova Tikka Masala koju smo mi pohvalili prije mjesec ili dva, zapravo prilično grozna.
Danas smo naručili gyozu, poke s tunom i katsu od piletine. Ova tri jela koštala su nas 200 kuna, što je uistinu jeftino s obzirom na količine koje su, kako da to pristojno kažemo, dostojne samoborskih obiteljskih restorana. Poke, s posebno pakiranom tunom, spada među najbolje u Zagrebu. Tuna je dobra, mladi luk ima fini zeleni miris, dok je riža skuhana upravo perfektno. Zeleni i hrskavi elementi također su bili ok.
Katsu piletina s rižom i coleslawom uspjela je preživjeti transport, pa su neki dijeliovi bili restoranski hrskavi, a drugi sasvim podnošljivi. Riža koja je mirisala po ananasu bila je fenomenalna, dok coleslawu ipak treba malo više karaktera. Gyoze su imale jako dubok, moćan okus, ali su izgubile teksturu. Neovisno od ovih zamjerki, današnji ručak iz Soi Fusiona jedan je od boljih koje smo naručili u skoro dva mjeseca karantene.