Francuski grad Angers suočio se s problemom s kojim se suočava većina gradova u Europi. Zbog zatvorenih tržnica ljudi su ostali bez svježe hrane, a OPG-ovi nisu dovoljno organizirani ni opremljeni da situaciju riješe dostavom. Vlasti Angersa u pokrajini Maine-et-Loire stoga su zamolile vlasnike zatvorenih lokala, frizerskih salona, kafića, restorana, da stave na raspolaganje svoje prostore.
U programu “Posvoji svoj OPG” jednom do dva puta tjedno ti se lokali otvaraju da bi u njih uselilo tridesetak uzgajivača pilića, mljekara i povrćara, piše portal 20minutes.fr. Direktna prodaja u kratkim lancima opskrbe presudna je za poljoprivrednike u svim europskim zemljama. Dok se život ne normalizira i tržnice otvore, taj ozbiljan prekid morat će se rješavati osiguravanjem što većeg volumena prodaje u nekom obliku tržnica ili trgovina, jer dostava, kao ni u slučaju restorana, nije donijela rješenje a otkup za supermarkete sasvim je drugi oblik biznisa koji nije isplativ svim OPG-ovima.