Raise the Bar Academy, najambicioznija škola za barmene, bariste i konobare dosad pokrenuta u Hrvatskoj, objavila je da je produljila prijave za prvu generaciju svojih stipendista. Raise the Bar Academy, koji je u suradnji European Bartender School (EBS) utemeljila Coca-Cola HBC Hrvatska, talentirane kuhare, slastičare, konobare i buduće menadžere restoran počeo je stipendirati u okviru fondacije Budi Foodie.
Nakon zadnjeg izbora stipendirali su troje mladih finalista; Nikolina Putica završila je Le Cordon Bleu u Istanbulu, Tibor Valinčić studirao je restoranski menadžment na Akademiji Intrecci Alla Formazione, a Marina Levak je završila slastičarsku školu na francuskoj Ecole Nationale superieure de patissierie – Ducasse & Thuries. Ove godine, Raise the Bar prvi put stipendira talente preko vlastite fondacije.
Prijave, koje su bile raspisane od 5. do 30. listopada, sada su produljene do kraja godine. Prijaviti se možete na ovom linku.
Raise the Bar Academy radi na tri područja: akademija Raise the Bar početkom ožujka školovala je prvu generaciju barmena, barista i konobara, škola surađuje s centrima kompetentnosti u turizmu i dodjeljuje Raise the Bar stipendije za školovanje na najboljim svjetskim kulinarskim školama.
Raise the Bar stipendije namijenjene su kuharima, slastičarima i osoblju za posluživanje u restoranima. Kandidati moraju biti punoljetni, imati najmanje jednogodišnje radno iskustvo u ugostiteljstvu i izrazitu želju za učenjem i usavršavanjem vještina. Nakon zatvaranja prijava, predstavnici Coca-Colina Odjela za ljudske potencijale, voditelja Raise the Bar projekta i neki od vodećih hrvatskih chefova odabrat će stipendiste za školovanje na jednoj od najprestižnijih kulinarskih škola. Svi detalji o Raise the Bar stipendiji dostupni su na službenim stranicama projekta.