Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Prije točno 25 godina otvoren je Plavi podrum

plavi-podrum-terasa

Na današnji dan prije četvrt stoljeća sjedili smo u restoranu Bevandica u Voloskom (gdje se kasnije otvorio Le Mandrač), jeli brudet od jastoga i slušali glasnu živu glazbu u susjednom lokalu. Te se večeri, 13. srpnja  1996. godine, preko puta Bevandice slavilo otvorenje Plavog podruma, iza kojeg su stajali Daniela Kramarić i njen otac Josip Tariba, vlasnik Amfore i jedan od utemeljitelja modernog kvarnerskog ugostiteljstva.

daniela-kramaric
Vlasnica Plavog podruma Daniela Kramarić

Plavi podrum u raznim je formatima radio desecima i desecima godina. U osamdesetima, kad smo ondje počeli zalaziti, držao je vrlo dobru svježu ribu i neobično zanimljiva vina. Zatvorio se u devedesetima, da bi ga sredinom tog desetljeća preuzeo gospodin Tariba. U narednih pet ili šest godina Daniela Kramarić postala je višestruka sommelierska šampionka Hrvatske. Sa suprugom Damirom Kramarićem istodobno je počela stvarati najvažniju fine dining instituciju kvarnerskog ugostiteljstva, koja je i danas u sjajnoj formi. Sve drugo je povijest, u kojoj je Plavom podrumu zajamčeno istaknuto mjesto.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Prije točno 25 godina otvoren je Plavi podrum

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min