Na današnji dan prije četvrt stoljeća sjedili smo u restoranu Bevandica u Voloskom (gdje se kasnije otvorio Le Mandrač), jeli brudet od jastoga i slušali glasnu živu glazbu u susjednom lokalu. Te se večeri, 13. srpnja 1996. godine, preko puta Bevandice slavilo otvorenje Plavog podruma, iza kojeg su stajali Daniela Kramarić i njen otac Josip Tariba, vlasnik Amfore i jedan od utemeljitelja modernog kvarnerskog ugostiteljstva.
Plavi podrum u raznim je formatima radio desecima i desecima godina. U osamdesetima, kad smo ondje počeli zalaziti, držao je vrlo dobru svježu ribu i neobično zanimljiva vina. Zatvorio se u devedesetima, da bi ga sredinom tog desetljeća preuzeo gospodin Tariba. U narednih pet ili šest godina Daniela Kramarić postala je višestruka sommelierska šampionka Hrvatske. Sa suprugom Damirom Kramarićem istodobno je počela stvarati najvažniju fine dining instituciju kvarnerskog ugostiteljstva, koja je i danas u sjajnoj formi. Sve drugo je povijest, u kojoj je Plavom podrumu zajamčeno istaknuto mjesto.