Premisa sve masovnijeg trenda crnih čokolada s punjenjima i voćnim okusima temelji se na jednoj ljudskoj slabosti u na jednoj karakternoj značajki. Slabost je prirodna, genetska strast prema slatkom, a karakterna značajka je osviještena želja da budemo zdravi. Što znači, među ostalim da moramo jesti manje slatkog, a više zdravog i prirodnog
Pa veliki brendovi čokoladne industrije već godinama proizvode crne čokolade sa 70 posto kakaa, koje su, međutim, punjene svim mogućim slatkim okusima jagoda, trešanja, crnog ribizla ili kokosa, pa zapravo nisu bitno zdravije od vaše prosječne Milke ili Dorine.
Nova serija Lindtove poznate linije Excellence u novom dizajnu (kutija je sada crna) obilježena je i novom kombinacijom okusa, bademima i narančom. Na prvi pogled reklo bi se kako je riječ o perfektnoj komercijalnoj čokoladi. Lindtov Excellence pun je hrskavih komadića badema, što savršeno glatkoj, tehnički uzornoj čokoladi daje dodatnu teksturu, dok se okusi naranče, naravno, prirodno slažu s tamnom čokoladom.
Međutim, Lindt s bademima i narančama baš je jako sladak, daleko slađi no što bi to trebala biti bilo koja ozbiljna crna čokolada (a Lindt je jako ozbiljna industrija čokolade). Što je šteta za one koji vole ambiciozniju tamnu čokoladu, ali je sigurno dobitak za Lindtovu prodaju.