Batelina nije spektakularno uređena, nema profesionalnu poslugu, nema dobru vinsku listu i ne prima kreditne kartice, premda računi nisu mali. Batelina je svejedno osvojila četvrto mjesto u utrci za Restoran godine Kulta Plave Kamenice. Batelina je prvi restoran koji je u ovogodišnjem glasovanju profesionalaca iz hrvatske restoranske industrije prešao sto bodova.
E sada, kad bi Batelina imala kompetentniju poslugu i decentniji vinsku listu, gotovo je sigurno da bu se plasirala među prva tri restorana u Hrvatskoj, iako nema Michelinovu zvjezdicu.
Čarobna hrana Davida Skoke, jedinog trenutno aktivnog hrvatskog progresivnog chefa, očito je dovoljno jak argument u Batelininu korist. ‘Skokino majstorstvo s ribama i rakovima (i algama) skupa s njegovom 24/7 radnom etikom, jasnim vrijednosnim (lokalno i održivo) stavom prema gastronomiji i temperamentom većim od života, Batelinu čini jednom od najuzbudljivijih gastronomskih destinacija u ovom dijelu Europe.