Frkanj je ponešto kultna plaža na Rabu. Recepcionarka hotela Imperial preporučila nam je da svakako odemo na Frkanj, dok je barkarijol koji nas je ondje dovezao konstatirao kako je riječ o rapskoj Palmižani.
Okej, Frkanj, mali poluotok preko puta gradske plaže Škver, zelen je s jedne, i šljunčano stjenovit s druge strane, gdje je smještena neformalna , pomalo hipijevska plaža, baš i ne sliči Palmižani. Frkanj je postao slavan 1936. godine kad je engleski kralj Edward s ljubavnicom Wallis Simpson tamo otišao na nudističko kupanjen a plažu Kandarola.
Na Frkanju, more je mirisno, čisto i toplo, idealno za kupanje. A najveća današnja atrakcija tamo bio je oveći odojak. Hrabri ljudi iz restorana na plaži odlučili su baš danas, najtoplijeg dana u godini, okrenuti prasca iznad otvorene vatre.
Oko podneva dva su korpulentna starija gospodina skinula zlatnosmeđeg odojka s plamena i odnijela ga u kuhinju na rezanje.
Moramo priznati da nam je bilo prevruće za prasca s ražnja, pa smo sjeli u barku i vratili se u Imperial.
Imperialov bazenski bar zove se Gin Bar i ima sasvim razuman meni za ručak: dvije salate, tartar od tune, fritto misto, nekoliko burgera uključujući vegetarijanski, i neizbježni club sendvič. Kakav bi to bio hotel bez club sendviča? Fritto misto bio je sasvim solidan, s triljama, lignjama, većim kozicama i puno julienne povrća. Perfektno za ručak u hladu uz bazen i čašu ili dvije Coronicine ili Kaboline malvazije.
Gin Bar, u skladu sa svojim imenom drži sedamnaest vrsta ginova, a posebno poglavlje koktelske liste posvećeno je sparkling koktelima i spritzevima, jednom od jačih ljetnih trendova. Poslije ručka isplovili smo prema pješčanim rapskim uvalama, onima do kojih se može doći jedino morem.