U nastojanju da javnosti približi komentare adventske ponude hrane u Zagrebu, od ljudi koji nisu gastro kritičari i stručnjaci, Jamnica je i ove godine odabrala 10 ljudi i zajedno s njihovim pratnjama ih odvela na Advent u Zagrebu. Dvije grupe, dva su dana kušale slanu ponudu; od klasičnih kobasica, burgera, hot dogova, sarmi i bunceka, do nešto drugačijih okusa za koje su se pobrinuli predstavnici japanske, ruske i drugih kuhinja.
Grupe su kretale s kušanjem na Klovićevim dvorima (100% Istra i Rasputin) da bi se spustili do Cvjetnog, na Šmek Haus na Trgu pa dalje na Europski trg, Zrinjevac i Strossmayer. Putem su se zaustavili na 10 kućica i kušali 15-ak slanih jela.
Spomenuti klasici – domaće, ljute, “kraljice Adventa” i druge kobasice dobili su, očekivano, standardno dobre komentare, bez ikakvog većeg prigovora. No ono što je Jamnica recenzentima ostalo u pamćenju su istarska, ruska i japanska hrana. Meko meso boškarina, ruski Šašlik (svinjski ražnjići) i kobasica od jelena pa potom Lamb Vindaloo, tonkotsu ramen i svinjska potrbušina na Kansui ramen baru (Fuliranje).
Između su probali i bunceke i sarmu kod Špire, hot dogove na Eat me štandu na Zrinjevcu i još nekoliko slanih jela i ponude. Želite li doznati što sve preporučuju ljudi iz cijele Hrvatske, koje je Jamnica povodom proslave 190. rođendana ugostila na zagrebačkom adventu, odnosno želite li čuti preporuke „iz prve ruke“, pročitajte detaljan izvještaj na Jamnica web stranici.