Ožujak je vrhunac sezone kamenica. Na dan Svetog Josipa 19. ožujka, u Malom Stonu gdje se proizvodi najviše kamenica u Hrvatskoj, organizira se svečanost kamenica.
Danas, 10. ožujka skoro ni jedan ambiciozni zagrebački restoran ne nudi kamenice. Kao ni većina istarskih koji su otvoreni.
U Zagrebu se ovih dana kamenice mogu jesti uglavnom u specijaliziranim restoranima poput Bota Šare. Relativno redovito drži ih i Tač, jer njegovi vlasnici razumiju da kamenice spadaju u nacionalnu gastronomsku baštinu.
Osim toga, nisu skupe u nabavi, i lako se prodaju. Malostonske kamenice svjetski su poznata delikatesa. Kad smo prije četiri godine u Šibeniku razgovarali s Elenom Arzak, ova velika chefica koju vole i poštuju mnogi moderni hrvatski chefovi, pitala nas je baš za malostonske kamenice. Kojih, međutim, nema na restoranskim menijima. Što dosta govori o stvarnom karakteru zaklinjanja u sezonalnost na hrvstskoj gastronomskoj sceni.