Chef Mana2 Hrvoje Kroflin i najvažniji dalmatinski kuhar Hrvoje Zirojević (hvarski Laganini) osvojili su po 68 bodova u našem izboru za Chefa godine čime su podijelili peto i šesto mjesto. Zirojevića i Kroflina, više od osobnog imena, povezuje strast prema snažnim okusima, kao i suvereno vladanje modernim kulinarskim tehnikama.
Premda su generacijski jako razdvojeni, Kroflin i Zirojević usvojili su gotovo istovjetnu logiku strasti prema vrlo svježoj hrani i snažnim, karakternim okusima. Zirojević je senzibilniji u pristupu kulinarstvo, dok je Kroflin agresivniji i strastveniji. No, obojica su velemajstori ekspresivnog fine dininga baziranog na najboljim dostupnim sastojcima.
I obojica su tehnički perfektni. Zirojevićev je pristup prirodno tradicionalniji, s puno preobrazbi običajnih recepata, i s hedonističkim i elegantnim odnosom prema ribi, školjkama i rakovima ali i namirnicama poput foie gras. Hrvoje Kroflin mnogo je agresivniji: on pokušava postići ultimativne okuse i teksture, te istražuje krajnje mogućnosti pojedinih sastojaka unutar svog gastronomskog rukopisa.
Simbolički govoreći, Kroflinovim chefovskim horoskopom dominira moćno crveno meso velikih bikova, a Zirojevićevim delikatno bijelo meso velikih rakova. U svakom slučaju, Hrvoje Zirojević i Hrvoje Kroflin spadaju među najvažnije i najuspješnije hrvatske chefove ovog desetljeća.