Valentinovo je tradicionalno najbolji restoranski dan u godini. Valentinovo je dan kad su puni i oni restorani koji su inače poluprazni. A restorani koji su inače puni, za Valentinovo često moraju organizirati dva, katkad i tri seatinga, od kasnog popodneva do ponoći.
Na ovu smo listu uvrstili restorane čije uređenje može stvoriti romantičan ugođaj a hrana odgovara sentimentalnoj večeri udvoje; čini nam se da Valentinovo nije dan za jela poput curryja ali ni za progresivnu kuhinju, pa na listi nema nekih nama najdražih zagrebačkih restorana.
Zinfandel’s je bez konkurencije najljepše uređena restoranska blagovaonica u Hrvatskoj. Senzualno kuhanje Ane Grgić Tomić, puno luksuznih sastojaka, idealno je za raskošnu proslavu Valentinova.
Noelov je ambijent podigrano luksuzan, vinski servis uvjerljivo najbolji u Zagrebu, a kuhanje Brune Vokala dovoljno komunikativno da bi u njegovim jelima mogli uživati i gosti koji inače nisu obožavatelji fine dining restorana.
Gornja Theatriumova blagovaonica spada među najoriginalnije restoranske prostore u Zagrebu. Njene duboke boje i prigušeno svjetlo stvaraju zaista poseban ugođaj. Hrana je, naravno, fenomenalna.
Atmosfera u Carpacciu uvijek je vibrantna, vesela a opet dovoljno intimna da jedan od najpopularnijih zagrebačkih restorana za Valentinovo katkad mora odrađivati po tri servisa.
Osvijetljeni staklenik kraj Esplanade, s lijepo postavljenim stolovima i vrhunskom poslugom, također spada među restorane u kojima večeru za Valentinovo treba rezervirati bar tjedan dana unaprijed.
Dubravkin put u pastoralnom ambijentu tuškanačke šume jedan je od najljepše uređenih zagrebačkih restorana. Vinska karta je izvrsna, s puno različitih opcija na čaše.
Volite li romantiku u industrijskom ugođaju, Mano je logičan izbor. Umjereno konzervativni fine dining chefa Matije Bogdana može zadovoljiti širi krug gostiju.
Tekka je perfektna za mirnu, opuštajuću romantičnu večeru daleko od gužve u centru. A Tekkina hrana, prije svega sushi i sashimi, idealna je za Valentinovo.
Ovaj minijaturni restoran s civiliziranim bistronomskim menijem topao je, simpatičan i nekako starinski romantičan: kao iz noir filmova pedesetih godina.
Arigato je još jedno mirno šarmantno mjesto sa izlazak u dvoje, s vrlo solidnom, jednostavnom japanskom kuhinjom koja nije bazirana na sushiju, uz nešto sushija na meniju.
S novim, širim rasporedom stolova, Pod zidom je postao veoma ugodan prostor. Atmosferu svakako podiže i činjenica da na čaše toče vrlo mnogo vina, uključujući genijalni i ne preskupi šampanjac Larmandier Bernier. Hrana je najkonzistentnija otkad restoran postoji.