Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RougeMarin u Petrinjskoj senzacionalna je gastro trgovina, možda najbolja iza Bonkulovića

rougemarin-doma

Mislimo da su se RougeMarinovi kulinarski standardi u glavnom restoranu dosta urušili još prije par godina. Pojedini Rougemarinovi koncepti, poput Bagel & Lobster Barra i BABA by RougeMarin bili promašeni, što je u krajnjoj liniji pokazalo i tržište. O pokušaju proizvodnje i brendiranja pralinea od belgijske čokolade da ne govorimo. Međutim, RougeMarinova trgovina RougeMarin Doma otvorena u Petrinjskoj prije nekoliko dana, ne samo da vraća povjerenje u brend nego se radi o vjerojatno najboljem zagrebačkom, pa i hrvatskom gastrodućanu iza Bonkulovića.

[adsense_content_v1]

Prvo, Rougemarin je izvrsno uređen: čisti, razmjerno veliki prostori uokvireni su policama i hladnjacima punim atraktivno pakirane hrane. Tako, primjerice, izgledaju specijalizirani odjeli s delikatesama u prizemlju londonskog Selfridgesa ili na petom katu londonskog Harvey Nicholsa. Dizajn interijera potpisuje zagrebačka Brigada.

Drugo, izbor robe je odličan: domaća ukiseljena ljutika, jalapeno, komorač, tikvice, mrkve, puno lijepo zapakiranih grickalica poput badema s pimentonom, pa bezbroj namaza koji uključuju pesto od sušenih rajčica, nekoliko humusa, nekoliko pašteta, još nekoliko osnovnih umaka poput domaćeg ketchupa i BBQ umaka. 

Posebno mjesto u Rougemarinovoj ponudi zauzima frižider sa Santokovom ponudom; Santoku je vrlo ambiciozna RougeMarinova mesnica. Uz meso možete kupiti i pripadajuće marinade. RougeMarin u Petrinjskoj prodaje i nešto slatkiša, kao i svježe voće i povrće. Ovako raznoliku ponudu trebalo bi zapečatiti nekim vrhunskim kruhovima. Treće, cijene su vrlo koretkne. Danas smo kupili sedam stvari, uključujuči nešto skuplji onion jam i bademe, a platili smo točno 173 kune, što je jeftinije nego da smo tih sedam teglica kupili u supermarketima.

Četvrto, i najvažnije, ta je hrana dobra do vrlo ukusna. Onion jam jedan je od najboljih kondimenata na hrvatskom tržištu. Ukiseljena ljutika zadržala je slatkoću i oporost tipičnu za tu vrstu luka, dok je istodobno izgubila agresivnost sirovih lučica. Humus je mnogi dublji, aromatičniji i ukusniji od svega što možete kupiti u supermarketima ili dućanima sa zdravom hranom.

[adsense_content_v2]

Ukiseljeni koromač hrskav je, svjež  i intenzivno miriše po anisu. Krema od chipotlea ozbiljno je ljuta, ali joj nedostaje još jedan element da bi je zaokružio. Teglica s jalapeno čilijem više je crvena nego zelena(jalapeno se bere i zelenoj fazi) ali je baš optimalno pikantna. Bademi su izvrsni: izazivaju ovisnost, kao što bi trebao svaki dobar snack.

RougeMarin u Petrinjskoj ispunjava golemu prazninu na hrvatskom tržištu bolje hrane, na kojem jednostavno nema dovoljno kondimenata ni delikatesnih grickalica. Pogotovo ne po široko dostupnim cijenama. Zato bi RougeMarin u Petrinjskoj mogao postati ozbiljno uspješan.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

RougeMarin u Petrinjskoj senzacionalna je gastro trgovina, možda najbolja iza Bonkulovića

by Kult Plave Kamenice time to read: 2 min