Sve ambiciozniji rovinjski restoran Locanda Blu danas organizira sveobuhvatni gastronomsko-enološki događaj za mali krug gostiju, ali s puno poznatih sudionika.
Na Bluovom otvaranju sezone barmen Filip Pleteš miješat će koktele od gina Old Pilots. Tedi Chiavalon vodit će degustaciju obiteljskih maslinovih ulja, a Maja Hrastinski, bivša sommelierka Cap Aurea, predstavit će ručno dizajnirano posuđe pod brendom SITO.
Slijedi večera od sedam sljedova, na kojoj će se točiti vina istaknutih istarskih vinarija: Kozlović, Matošević, Dobravac, Meneghetti, Dvorac Belaj, kao i vinarije obitelji Valenta iz Kaldira koja upravo počinje graditi svoju reputaciju u vinskoj Istri.
Obnovljeni Blu lani se nametnuo kao jedan od najenergičnijih protagonista rovinjske restoranske scene. Današnji event pokazuje da Blu misli ambiciozno i ozbiljno.