Bocuse d’Or najvažnije je svjetsko nacionalno kulinarsko natjecanje. Hrvatski su chefovi trebali sudjelovati na europskom izlučnom natjecanju za Bocuse d’Or, koje se održava u proljeće iduće godine u Budimpešti. No, zbog velikog interesa skoro svih europskih zemalja, Hrvatska će se natjecati tek u narednom ciklusu, za Bocuse d’Or 2023. godine. Što znači da je otkazan i hrvatski kvalifikacijski turnir koji se trebao održati u Varaždinskim toplicama 9. prosinca ove godine.
Što, međutim, nije loše. Hrvatski organizatori Bocuse d’Ora, među kojima glavnu ulogu imaju Hrvatski kuharski savez i METRO C&C Hrvatska, iskoristili su ovu odgodu da bi digli hrvatski Bocuse d’Or na višu razinu.
Prvo i najvažnije, vlasnik Pelegrinija Rudolf Štefan, jedan od najutjecajnijih hrvatskih chefova, pristao je suditi u žiriju hrvatskog Bocusea d’Ora što našoj verziji Bocuse d’Ora daje neusporedivi profesionalni dignitet.
Drugo, u žiriju će sjediti i jedan od francuskih chefova, koji vrlo dobro poznaje proces ocjenjivanja na Bocuse d’Oru. Treće, umjesto tehnički neadekvatnih prostora u hotelu Minerva kraj Varaždina natjecanje u veljači bit će organizirano u jednom od Maistrinih hotela.
Naposljetku, Metro će organizirati odlazak hrvatskog tima na natjecanje u Budimpešti kako bi se chefovi što bolje pripremili za europski kvalifikacijski turnir 2023. godine Glavni Bocuse d’Or na koji dolaze ekipe koje se uspiju kvalificirati tijekom kontinentalnih/ regionalnih turnira, održava se svake druge godine u Lyonu, gradu velikog Paula Bocusea.