Sacher torte prodaju se na bečkom aerodromu, u nekoliko specijaliziranih trgovina u Austriji, i u Sacherovoj web trgovini. Međutim, osobiti ih je užitak kupovati u trgovini samog hotela Sacher u strogom centru Beča.
U Sacheru, otvorenom u drugoj polovici devetnaestog stoljeća, dosad smo kupili jedno dvadesetak Sacher torti. Godinama smo se morali gurati iza malog pulta, pokušavajući nekako doći na red.
No, poslije prošlogodišnjeg preuređenja, mali i neudobni dućan pretvorio se u atraktivni, luksuzni, samoposlužni butik u kojem se prodaje svega nekoliko proizvoda. Riječ je o četiri različite veličine Sacher torte u kutijama zamotanim u prepoznatljivi crveni papir, o poklon paketima s tortama i kavom, o kavama, pjenušcima i čokoladnim likerima, te ponešto malih čokoladnih formata, poput srca, sa Sacherovim okusima. Prodaju se, naravno, i razne Sacherove kuharice.
Asortiman se smanjio u odnosu na stari, mali dućan koji je svojedobno bio prodavao sve moguće oblike kolača s čokoladnom glazurom i džemom od marelice, što je svakako dobro.
Sacher tortu izmislio je Franz Sacher 1832.godine. Stekla je svjetsku slavu zahvaljujući slastičarncii Demel, jednoj od najčuvenijih svjetskih slastičarnica, u kojoj je Sacher tortu pekao Sacherov sin Eduard, budući osnivač hotela Sacher. Činjenica je da je Demel posluživao Sacher tortu prije hotela Sacher. U dvadesetom je stoljeću došlo do rata torti između Demela i Sachera, koji je 1963. godine završen izvansudskom nagodbom. Hotel Sacher dobio je pravo da jedini prodaje tortu pod imenom Original Sachertort, dok se Demelova zove Demel Sachertorte, uz koju Demel proizvodi i ponešto različitu Demel torte. Hotel Sacher danas isporučuje oko 360 tisuća torti godišnje, koje se prodaju po cijelom svijetu. Cijena srednje torte (oko 500 grama) u Sacherovu lijepom hotelskom butiku iznosu 37 eura.