“Rudi Štefan pristao je uključiti se u projekt. Osim Štefana, mogu potvrditi da na knjizi rade David Skoko, Hrvoje Kroflin, Priska Thuring, Goran Kočiš i većina vodećih hrvatskih kuhara,” rekao nam je u petak popodne chef Mate Janković, selektor velike monografije zagrebačke izdavačke tvrtke Školska knjiga, o autohtonoj hrvatskoj kuhinji.
Knjiga bi trebala izaći početkom lipnja, većim dijelom naklade na engleskom i jednim dijelom na hrvatskom jeziku. Radi se o luksuznom izdanju, opremljenom vrhunskim fotografijama koje se neće prodavati samo u knjižarama, nego i na aerodromima, u lukama, u bescarinskim dućanima i u vrhunskim hotelima i restoranima.
Gepostet von Mate Janković am Freitag, 14. Oktober 2016
Chefovi su, prirodno, raspoređeni regionalno, pa su tako David Skoko i Danijel Đekić zaduženi za istarsku, a Goran Kočiš za slavonsku kuhinju. Ovakvo je izdanje upravo neophodno hrvatskom turističkom tržištu i našoj restoranskoj industriji. Sjajno je što se Školska knjiga, u vrijeme kada gotovo ništa otisnuto ne donosi novac, upustila u tako ambiciozan pothvat od nacionalnog značaja.