Damjan Fink, vlasnik i chef restorana Hiša Fink iz Novog mesta, s Jadrana je donio tunu kakvu Dolenjska još nije vidjela, javlja portal 24ur.com (cijeli video prilog možete pogledati OVDJE) Riječ je o tuni od 2,5 metra teškoj 280 kilograma, koju je u hrvatskim vodama ulovio Slovenski ribolovac Robert Renninger.
Tuna je toliko golema i teška da je Finku u dopremi moralo pomagati lokalno vatrogasno društvo. Tuna je dizalicama iskrcana na dugački stol u centru mjesta, gdje su je Fink, njegovi kolege kuhari i japansko-slovenski sushi majstor Yoshi trančirali i spremili. Najbolji dijelovi odmah su otišli u sushi i sashimi, tartar i steak i posluženi su gostima, a ostali u vakuum, hladnjake i led, za buduće menije Finkova dva restorana u Novom Mestu. Damjan Fink procjenjuje da će tune biti dovoljno za 1800 porcija. Hišu Fink posjetili smo nedavno, recenziju možete pročitati OVDJE.