Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Stephan Macchi postavlja kuhinju u vinskom hotelu Roxanich

Francuski chef Stephan Macchi pojavio se na hrvatskoj gastronomskoj sceni prije više od dvadeset godina. Prvo je radio u Opatiji, zatim u zagrebačkom restoranu Mašklin i Lata, pa u prvoj ekipi paškog Boškinca, gdje je kuhao skupa s Dinom Galvagnom.

Macchi je klasično školovani chef, s puno talenta za razvijanje okusa, ali s limitiranim talentom za biznis. Prije četrnaest godina pokušao je razviti liniju gastronomskih sendviča, koja je vrlo brzo propala. Zatim se upustio u snimanje RTL ove serije Jezikova juha, koja je ispala katastrofalno. Pa je pokušao oživjeti nesretni zagorski dvorac Bežanec, što se također pretvorilo u neuspjeh.

Otvaranjem luksuznog, atraktivno uređenog Wine & Heritage Hotela Roxanich u središnjoj Istri, talentirani i kompetentni Macchi mogao bi se vratiti na javnu scenu. Stephan Macchi, naime, postavlja gastronomsku ponudu hotela jednog od originalnijih istarskih vinara.

Prije više od dva desetljeća Stephan Macchi upoznao je Zagreb s toplim kamenicama, cigarama od čokolade, filiranom  divljom ribom i plemenitim prozračnim umacima. Bilo bi nam drago da dio njegova velikog iskustva, znanja i talenta ponovo postane javno vlasništvo.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Stephan Macchi postavlja kuhinju u vinskom hotelu Roxanich

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min