Stvari su se promijenile u restoranima. Nakon dugog lockdowna stare navike kao da su zaboravljene. Restorani se trude olakšati život i sebi i svojim zaposlenicima. Održivost je glavna parola. I njujorški chef Daniel Humm nedavno je doslovno pokazao što ona znači u novim okolnostima. Iz restorana Eleven Madison Park izbacio je jednog od najmoćnijih holivudskih magnata jer se nepristojno odnosi prema osoblju.
Ari Emanuel vlasnik je jedne od najvažnijih holivudskih agencija. U četvrtak je izbačen iz Eleven madisona jer je imao “napad siktanja” na konobare, pišu američki mediji. Emanuelovo ponašanje, kažu izvori iz restorana, tijekom večere je eksaliralo toliko da je više puta opsovao nekoliko konobara i sommeliera. Ari Emanuel, koji je inače strogi vegan, rezervirao je stol u Eleven Madison Parku, koji se nakon pandemije otvorio kao prvi veganski restoran s tri Michelinove zvjezdice na svijetu. VIP gost žalio se da predugo čeka na jela i da posluživanje predugo traje.
Čini se da nije znao da večera u Eleven Madisonu uobičajeno traje između dva i tri sata, s elaboriranim ritualima posluživanja, jer u viziji Daniela Humma posjet restoranu mora biti posebno iskustvo. Kad se Emanuel počeo glasno žaliti, dizati glas i psovati, šef sale rekao mu je da ne prihvaća “zlostavljanje servisa” pa je holivudski superagent revoltirano napustio restoran.
Chef i vlasnik Eleven Madisona Daniel Humm potvrdio je incident i izjavio da u restoranu vodi “politiku nulte tolerancije na zlostavljanje osoblja”. Emanuelovi glasnogovornici nisu htjeli ništa komentirati.