Novi Zagreb desetljećima je bio uspavana betonska ljepotica, u kojoj se nije moglo ništa pristojno pojesti. Il Secondo je godinama bio jedini novozagrebački restoran zaista vrijedan pažnje. No, ta se situacija srećom ubrzano mijenja.
Prije dva tjedna jeli smo u vrlo dobroj pizzeriji Mrs. Fogg, trenutno drugoj ili trećoj najboljoj u Zagrebu. A danas smo pažljivo pregledali jelovnik grill bara Chevo’s u Adamićevoj ulici u Zapruđu. Koji nas je zaprepastio. Chevo’s i dalje drži burgere i velike salate, ali to nije važno.
Važno je da Chevo’s nudi, pazite sad, više od trideset steakova od raznih pasmina goveda, različite starosti životinja i različitig suhog odležavanja, od četrdesetak do sto dana. Chevo’s prodaje i wagyu visoke gradacije. Važno je i da su u Chevo’su dovoljno pametni da bifteke ne odležavaju dulje od deset dana: svako dulje odležavanje goveđeg filea potpuno je besmisleno.
Chevo’sov jelovnik apsolutna je senzacija i potencijalno golemi, strateški doprinos zagrebačkoj gastronomskoj sceni. Chevo’s bi mogao postat prvi pravi zagrebački steakhouse poslije vrlo mnogo godina. Idućih ćemo dana provjeriti je li govedina u Chevosu barem približno dobra kao uistinu odličan jelovnik. Ako jest, Novi Zagreb dobio je prvi zaista veliki restoran.