Idućeg utorka ili srijede u zadarskom Art hotelu na Kalelargi otvara se sushi restoran Nomu. Prvi Nomu otvoren je u Zagrebu na Trgu bana Jelačića, pretkraj 2021. godine. Vinska lista bila je odlična, španjolski pršuti senzacionalni, ali sushi nije bio dobar. Zatim se Nomu preselio u Teslinu i doveo novog sushi chefa. I sada poslužuje neke od najboljih nigirija u Zagrebu.
Uz to, Nomu ima prilično impresivnu vinsku kartu s više od 300 etiketa. Četiri ili pet šampanjaca rutinski se toči na čaše, kao i većina mirnih vina uključujući Gajin chardonnay Gaia & Rey, koji košta nešto manje od 30 eura za čašu. Vlasnik Nomua Alex Nardin ove se sezone širi na more.
Iduće srijede Nomu se otvara u Zadru u Art Hotelu smještenom na Kalelargi, zadarskoj glavnoj ulici. Početkom svibnja Nomu se otvara i u Istri, u Novigradu, gradu koji ima nekoliko izvrsnih restorana (Marina, Čok , Damir & Ornella) ali nema ni jedan atraktivan lokal za noćne izlaske.
Nomu na moru imat će isti meni i vinsku kartu kao Nomu u Zagrebu, gdje smo danas ručali odlične nigirije s torom, japanskim gofom, dimljenim lososom i jakovskom kapicom. Devet nigirija, svježi, pravi wasabi koji se riba pred gostima, tri čaše Charles Heidsiecka i čašu Mihaljeva Mačova brda platili smo 105 eura, što je odlična vrijednost za novac.