Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sutra se otvara Turkovićev i Šakotin Bekal. Danas smo ondje probali  jedan od najboljih tartar bifteka u Hrvatskoj, s ribanim sušenim goveđim srcem

Marko Turković i njegovi momci govedinu za tartar sjeckaju velikim noževima, energično, snažno i brzo. U perfektno rezano, crveno meso, dodaju vrlo malo začina, pa tartar završava svježim hrenom i ribanim dimljenim goveđim srcem, koje izgleda kao rezanci tartufa.

Razumije se, oni koji ne vole iznutrice, mogu dobiti verziju bez ribanog srca. Bekalov tartar biftek jedan je od najboljih u Hrvatskoj.

Bekalov meni sastoji se od četiri hladna predjela, četiri topla predjela i četiri glavna jela, plus janje i odojak na ražnju (ražanj se počinje okretati idućeg tjedna). Cijene se kreću između 6 i 20 eura, prilozi koštaju četiri eura.

Vinska karta sadrži tridesetak etiketa inozemnih i hrvatskih prirodnih vina. Kruh dolazi iz Sala, što znači da je fenomenalan. U srijedu oko jedan u Bekalovoj su se otvorenoj kuhinji zapalile vatre. Prvo jelo s vatre koje smo probali, bio je tahini od maka, s mariniranim škripavcem i pečenom ciklom.


Zatim su se na Bekalovim roštiljima počeli peči slasni filei velike odležane hame. Prvi dojmovi o Bekalu jednako su dobri kao prvi dojmovi o danas superuspješnom Salu, otvorenom prije samo mjesec i pol. Bekal je smješten na Trešnjevci, u Kostelskoj 11.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Sutra se otvara Turkovićev i Šakotin Bekal. Danas smo ondje probali  jedan od najboljih tartar bifteka u Hrvatskoj, s ribanim sušenim goveđim srcem

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min