Marko Turković i njegovi momci govedinu za tartar sjeckaju velikim noževima, energično, snažno i brzo. U perfektno rezano, crveno meso, dodaju vrlo malo začina, pa tartar završava svježim hrenom i ribanim dimljenim goveđim srcem, koje izgleda kao rezanci tartufa.
Razumije se, oni koji ne vole iznutrice, mogu dobiti verziju bez ribanog srca. Bekalov tartar biftek jedan je od najboljih u Hrvatskoj.
Bekalov meni sastoji se od četiri hladna predjela, četiri topla predjela i četiri glavna jela, plus janje i odojak na ražnju (ražanj se počinje okretati idućeg tjedna). Cijene se kreću između 6 i 20 eura, prilozi koštaju četiri eura.
Vinska karta sadrži tridesetak etiketa inozemnih i hrvatskih prirodnih vina. Kruh dolazi iz Sala, što znači da je fenomenalan. U srijedu oko jedan u Bekalovoj su se otvorenoj kuhinji zapalile vatre. Prvo jelo s vatre koje smo probali, bio je tahini od maka, s mariniranim škripavcem i pečenom ciklom.
Zatim su se na Bekalovim roštiljima počeli peči slasni filei velike odležane hame. Prvi dojmovi o Bekalu jednako su dobri kao prvi dojmovi o danas superuspješnom Salu, otvorenom prije samo mjesec i pol. Bekal je smješten na Trešnjevci, u Kostelskoj 11.