Već se navikavamo na biljne imitacije morske hrane. Čitamo o veganskoj tuni, veganskom lososu, odnedavno veganskom kavijaru. Flamanski chef Nicolas Decloedt, međutim, ne bavi se laboratorijskim razvojem novih proizvoda. U svom restoranu Humus Hortense (jedna Michelinova zvjezdica) on kuha gourmet verziju veganskih dagnji.
Inače, kako piše Fine Dining Lovers, Decloedt je 2019. u Gault&Milallauovom vodiču proglašen najboljim veganskim chefom u Bruxellesu. Zajedno s organizacijom PETA povodom Nacionalnog dana Belgije prihvatio se razvoja veganskog jela posvećenog dagnjama, narodnoj belgijskoj hrani.
Decloedt školjke oblikuje pomoću dvije školjke, od kuhanog krumpira obojenog u crno, a tipični moules frites okus dobiva posebnom obradom bilja, shiitake gljiva, praha od algi i temeljca od morskih trava s kombuom. Veganske alge poslužuje, naravno, s pomfritom kako se to u Belgiji radi.