U zagrebačkoj Radničkoj ulici više nema Takenoka. Restoran koji se donedavno zvao Takeonoko, preimenovan je u Tekku. Promjena imena posljedica je razlaza između Maria Mindera, restauratera koji je vjerojatno najzaslužniji za stvaranje branda Takenoko, i obitelji Đačić, koja je osnovala Takenoko. Minder i Đačići prekinuli su surađivati krajem lanjske godine, s tim da su privremeno ostali u suvlasništvu restorana u Radničkoj. Minder je u proteklih nekoliko mjeseci restoran u Radničkoj otkupio od Đačića, koji su, pak, zadržali ime Takenoko. Tekka u japanskoj gastronomiji ima dva glavna značenja. Prvo, riječ o je o začinu/ekstraktu koji se proizvodi od raznog korijenastog povrća uključujući lotus, i od misa. Drugo, tekka je oznaka za crvenu boje mesa sirove tune, od čega dolazi i ime raznih vrsta zamotanih sushija, punjenih tunom. I niz drugih jela sa sirovom tunom nosi oznaku tekka.
https://www.instagram.com/p/BKqhhh2BYtT/?taken-at=840937166012383
Mario Minder jučer nam je rekao da je jedina njegova strategija za uspjeh Tekke stalno podizanje ljestvice kvalitete. “Mi, naprosto, u svom žanru moramo biti nabolji u Zagrebu, najbolji u Hrvatskoj. Moramo biti bolji nego što smo sada, i moramo biti bolji nego što je to bilo koji sushi restoran ili bar u zemlji” ustvrdio je gospodin Minder. Tekka će uskoro predstaviti svoj novi jelovnik, A Takenoko iz Kaptol centra, trebao bi se, pak, do kraja proljeća preseliti u novi prostor na uglu Gundulićeve i Masarykove ulice.