Nakon više godina televizijske karijere i kuharskih gostovanja, chef Mate Janković, koji je karijeru počeo u Plavom podrumu i Bevandi, ponovno otvara svoj restoran. Tapas bar Sol se otvara u prostoru nekadašnjeg Maraschina, jednog od najpopularnijih mjesta za izlaske u strogom centru Zagreba.
Ideja Sola je da u opuštenoj atmosferi, u jednostavnoj formi tapasa predstavi originalne okuse i kombinacije lokalnih hrvatskih namirnica.
Janković je nedavno na svom Instagram profilu objavio dio prvog menija s tapasima s dimljenom basom, ličkom pastrvom, hrenom, koprom i ikrom pastrve, kroketom od dalmatinskog pršuta, gougereom s kremom od paškog sira, njokom punjen pašticadom i međimurskim oreom vinska lista bit će fokusirana na autohtone hrvatske sorte poput lasine, babića, plavine, pušipela, maraštine, gegića, debita i drugih, a u ponudi će biti i najbolji domaći sirevi i suhomesnati proizvodi.
U idealnoj varijanti Sol bi se trebao otvoriti sredinom prosinca, ali poznavajući situacije s majstorima i administracijom koje restorani uvijek prolaze uoči otvaranja, bit će odlično ako Sol prve goste primi tijekom božićne sezone.