Tekka, uvjerljivo najbolji zagrebački japanski restoran, nije dizala cijene godinama. Prije mjesec ili dva Tekka je uslijed inflacije ipak morala korigirati cijene, ali je u mnogočemu ostala najjeftiniji zagrebački restoran visokog ranga.
Uzmimo za primjer biftek, kao relativno univerzalno mjerilo restoranskih cijena. Biftek s prilozima i umacima u Tekki košta 158 kuna.
U svim boljim restoranima u centru grada biftek košta između 180 i 220 kuna, a prilozi se često posebno naplaćuju.
Međutim, i u jednostavnijim lokalima izvan centra biftek zna biti skuplji nego u Tekki, pa u našoj omiljenoj pivnici Bir u Harambašićevoj košta 175 kuna. A Tekka je ipak mnogo zahtjevniji restoran.
Cijene vina također su još povoljne: čaša Coronicine Malvazije košta 36 kuna, što doduše nije najjeftinije u Zagrebu, ali se zato toči iz magnuma. Vino iz magnuma gotovo je uvijek bolje od vina iz butelje.
Plava tuna je, naravno, skupa. No plava tuna spada u onu vrstu sastojaka, poput škampa ili gusje jetre, koji moraju biti skupi.
Zanimljivo je da je Tekka nedavno nabavila Green Egg, pa sada steakove peče na pravom roštilju.